Programom Nisi sama udruga Hera pomogla u zapošljavanju i osnaživanju žena

Konferencijom programa Nisi sama, jučer je križevačka Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Hera službeno završila projekt unaprjeđenja usluga osnaživanja i savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja. Kroz tri godine, članice udruge su pružale pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja, ženama koje su izašle iz skloništa i drugim socijalno osjetljivim skupinama. Samo preko SOS telefona i direktno u udruzi pomogle su 147 korisnica koje su trebale emocionalnu podršku i tražile praktične informacije o svojim pravima. Provele su i organizirale radionice za osnaživanje žena, edukacije za stjecanje vještina i povećanje zapošljivosti i davale mentorsku podršku u pisanju životopisa i zamolbi za posao. Zahvaljujući programu, petnaest žena je završilo tečaj knjigovodstva ili se osposobilo za upravljanje motornim vozilima.

O rezultatima programa govorile su Marina Švagelj Jažić i Sanja Batinjan iz Udruge Hera, dok je o važnosti razvoja vaninstitucionalnih socijalnih usluga i mogućnosti uključivanja žena govorila predsjednica Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” iz Koprivnice Marija Mraz. Predstavnici partnera na projektu, pročelnik Sandro Novosel uime Grada Križevaca i psihologinja Jelena Krmpotić uime Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područne službe Križevci, naglasili su važnost međuresorne suradnje i širenja mreže socijalnih usluga u zajednici. Program su podržali i volonteri s tisuću volonterskih sati.

Program Nisi sama – unaprjeđenje usluga osnaživanja i savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja financijski je podržalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a usmjeren je na podizanje standarda kvalitete pružanja stručne pomoći i podrške, psihosocijalnog i pravnog savjetovanja te grupa podrške, radionica i edukacija namijenjenih jačanju samopouzdanja i povećanju mogućnosti zapošljavanja žena žrtava nasilja i drugih socijalno osjetljivih skupina u koje spadaju dugotrajno nezaposlene žene i one u riziku od siromaštva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.