[FOTO] Ivan Ivanović održao radionice digitalnog crtanja i dizajna u Figmi

U sklopu 19. Culture Shock Festivala dvije subote zaredom u Kozmološkom centru Križevci održane su besplatne radionice digitalnog crtanja te kolaborativnog dizajna u Figmi. Voditelj radionica bio je Ivan Ivanović, član udruge P.O.I.N.T. i vlasnik obrta „Heresy Design“, game artist s višegodišnjim iskustvom u industriji računalnih igara i edukaciji.

Radionicom digitalnog crtanja polaznici su naučili kako se radi concept art, koji se danas koristi u nizu umjetnosti, od stripa, filma, animiranog filma, do računalnih igara. Polaznicima je za svladavanje znanja bila osigurana radna oprema – laptopi, Wacom tableti i softver Adobe Photoshop Elements.

Na radionici o online alatu Figma polaznici su naučili o tom popularnom alatu koji u radu pomaže dizajnerima, UI/UX artistima, planerima i sl. Na više razina olakšava proces dizajna, web dizajna, pripreme za tisak i sl. Zbog svoje jednostavnosti, mogućnosti rada više osoba odjednom i naprednih vektorskih i rasterskih alata uključenih u alat, Figma je postala besplatna zamjena za cijeli niz drugih softvera.

Vezano

Komentari su zatvoreni.