[FOTO] KTC uvjerljiv protiv Buzeta – Zajedno su jači, igrači i navijači

Prekrasnu sportsku večer priuštili su nam večeras rukometaši KTC-a u prvoj kvalifikacijskoj utakmici s Buzetom za popunu Paket24 Premijer lige. Pobjeda u križevačkom sportskom domu 36:25 (15:11), jedanaest pogodaka prednosti za uzvrat u Istri, sjajni navijači, sjajno ozračje, više se, doista, poželjeti ne može. Borbenost na najvišoj razini, unatoč tomu što su Ostarčević i Perajica igrali pod ozljedom. Nema što, „ginuli“ su svi večeras, jednostavno, drugačije nisu mogli niti igrati pred takvom publikom, u takvom dekoru, kakav želimo vidjeti na sportskim susretima. Nije baš išlo po „špagi“ na početku utakmice, nervoza je, naravno, učinila svoje, a Buzećani nisu nimalo bezazlena momčad. No, kada je bilo najpotrebnije, najbolji je bio Marin Šutalo, doista maestralan, a onda su njegovim putem krenuli i „stari“ prekaljeni lavovi, bez obzira koliko godina nose na leđima, poput Vladimira Ostarčevića.

Publika ih je nosila, a svi su igrali kao u najboljim danima, Perajica, Ezgeta, Mršić, Tandara, Marković, Harča, Vinković, a tek Marko Jurakić koji je bio neumoljiv na desnom krilu, osam pogodaka iz osam pokušaja. Šutalo je imao 16 obrana, skidao je i sedmerce. Trener Sokač je, pak, znalački vodio momčad. No, svi u klubu znaju da je večeras odrađen prvi dio, uzvrat je u Buzetu, a Križevčani sigurno ne kane ondje ići na tartufe i ne zavaravaju se da je ostanak u premijerligaškom društvu osiguran. 11 pogodaka zalihe je itekakvo bogatstvo koje u Buzetu treba sačuvati kako bi i u sljedećoj sezoni uživali u rukometu u Križevcima.

KTC: Šutalo, Marković 4, Vinković 2, Ostarčević 1, Harča 2, Dujmović 1, Perajica 8 (4), Jurakić 8, Prezelj, Maričić 1, Martinović, Ezgeta 6, Tandara, Celovec, Mršić 3. TRENER: Dalibor Sokač.

Izjave nakon utakmice KTC-Buzet:

Dalibor Sokač, trener KTC-a: “Dogovorili smo se da ćemo još odraditi te dvije utakmice pošteno, kako smo i cijelu sezonu odradili, ali nije još gotovo. Imamo još drugo poluvrijeme, tako da moramo ovakvu igru potvrditi i tamo, borbeno i strpljivo i onda će biti sve O.K.”

Toni Ezgeta, igrač KTC-a: “Ludilo od utakmice. Prekrasna publika, sjajna atmosfera, super navijači. Drago mi je da u Križevcima ima podmlatka za rukomet. Jako lijepo, osobito za kraj sezone ovdje u Križevcima. Prvo poluvrijeme, na početku malo nervoza, željeli smo odmah voditi, ne znam, pet razlike, ali to nije išlo baš tako. Onda gol po gol, malo smo se sabrali i na kraju je rezultiralo s 11 razlike. Treba se, međutim, pripremiti za idući vikend i odraditi posao do kraja.

Davor Maričić, igrač KTC-a: “Plus 11, ali idemo u goste i uvijek je nezgodno u Buzetu igrati. Igrao sam par puta i uvijek je puna tribina i teško je kod njih, ali mislim da s ovih plus 11 imamo dobru zalihu i, ako ćemo odigrati isto kao danas, da bi trebali biti sigurni za ostanak u Premijer ligi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.