Culture Shock Festival gotovo dva desetljeća šokira Križevce

Culture Shock Festival vraća se u svibanj! 19. izdanje poznatog križevačkog kulturno-šokantnog festivala održavat će se od četvrtka, 4. svibnja pa sve do nedjelje, 28. svibnja, a tijekom mjeseca ponudit će 18 najrazličitijih programa i događaja u organizaciji križevačke udruge P.O.I.N.T. te partnera i suradnika, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca!

Iz bogatog festivalskog programa izdvajamo: književne tribine s predstavljanjima zbirke kratkih priča Marija Kovača i etnografske studije Jelke Vukobratović, veliku foto-izložbu “Đole u Križevcima” križevačkog koncertnog fotografa Dragutina Andrića, predstavljanje po prvi puta u Križevcima čak dva nova tematska pub kviza – Nogometne ikone i Glazbeni kviz, uz domaće rezidente koji će održati 32. izdanje Pub inKVIZicije na otvorenom, podno križevačke zvjezdarnice. O kulturi otkazivanja čut ćemo na tribini s Borisom Havelom i Draženom Lalićem, a o aktualnim medijskim temama s gostima iznenađenja!

Koncert križevačko-zagrebačkog alternativnog rock benda Flaner, humanitarni buvljak Zaklade “Volim Križevce”, radionica koncertne fotografije, radionice digitalnog crtanja i kolaborativnog izdanja koje će voditi 2D ilustrator Ivan Ivanović, razgovor s kreatorima portala Filmopedija, Križevčanima Markom Konficem i Matijom Pažinom – tek su izvatci iz programa koji svjedoči da se Culture Shock Festival ove godine maksimalno okrenuo predstavljanju vlastitih, lokalnih kulturnih i kreativnih snaga, nerijetko samozatajnih radnika kojima svakako vrijedi dati mjesto “pod suncem”.

Nakon petogodišnje pauze, na svoje četvrto festivalsko gostovanje u Križevce iz Velike Britanije dolazi Josip Martinčić, mladi kazališni glumac i redatelj te prije svega stručnjak za englesku književnost i kazalište. Martinčić će Gogoljev “Dnevnik jednog luđaka” postaviti u intimni prostor Male dvorane Hrvatskog doma, a nakon same izvedbe održat će se i razgovor s glumcem pred publikom. Jednim kazališnim gostovanjem, onim Malog teatra, izvedbom predstave “Krleža Talent Show” u Velikoj dvorani Hrvatskog doma zatvorit će se 19. Culture Shock Festival!

Križevci su s Culture Shock Festivalom kroz godine rasli i učili kako izgleda kulturno šokiranje, a festival je stasao i mijenjao se proteklih gotovo dva desetljeća, prilagođavajući ponudu tako da ne konkurira tamo gdje nije potrebno, a “malo pojača” tamo gdje treba, sve kako bi Križevci imali što raznovrsniju kulturnu ponudu, što angažiranije i uključivije stanovništvo i što ispunjeniji život grada! Organizatori pozivaju da im se u tome pridružite i ove godine, na 19. Culture Shock Festivalu u Križevcima!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.