Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1412

Prva emisija Ne dirajte mi krugove emitirana je 20. ožujka 1993. godine, pa se jučer, 20. ožujka, navršilo 30 godina postojanja ove emisije.

U Temi Krugova slušamo trećih, posljednjih dvadesetak minuta tribine održane na prvoj STEAM večeri u sklopu EU projekta SPARK 10. veljače ove godine u prostoru kafića Bull 23. Gost je bio Antonio Radić čiji je YouTube kanal jedan od najposjećenijih šahovskih kanala na svijetu. S njim je razgovarao Andrej Dundović.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Hrvatski kraljevi: Hrvatsko kraljevstvo u slici i tekstu za osnovnoškolce Danijela Tatića i Dražena Štebiha, na odjelu knjiga za mlade Kako biti umjetnički buntovnik Bena Streeta i Jaya Daniela Wrighta, na odjelu beletristike Prozamanterija Denis Peričić i Anite Peričić, a na stručno-znanstvenom odjelu Dar psihoterapije: Otvoreno pismo novoj generaciji psihoterapeuta i njihovim pacijentima Irvina D. Yaloma.

Na današnji datum rođeni su Josip Hatze, Ivan Goran Kovačić, Zvonimir Berković, Viktor Žmegač, Joseph Fourier i Slavoj Žižek, Svjetski je dan šuma, poezije, osoba s Downovim sindromom, Međunarodni je dan borbe protiv rasne diskriminacije, te Nacionalni dan invalida rada u Hrvatskoj. Umrli su Josip Pavičić i Pocahontas.

U Vijestima Krugova govorimo o izložbama Jadranski pomorci na Arktiku i Boje Hrvatske, te o slikarstvu Leonarda da Vincija. Posebno najavljujemo otvorenje izložbe u galeriji K2 u Križevcima, te sedmu STEAM večer.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo dolazak astronomskog proljeća, aktivnost Sunca i svemirskog teleskopa James Webb, planove o radio teleskopu na Mjesecu, te ovogodišnji termin festivala 10 dana astronomije u Daruvaru.

Emisija završava izabranim mislima Slavoja Žižeka, rođenoga na datum ove emisije 1949. godine.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Johanna Sebastiana Bacha, Modesta Petroviča Musorgskoga, Brucea Springsteena, te grupa Shadows, Tangerine Dream, Dire Straits, Mungo Jerry i Supertramp.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1412 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 21. ožujka od 18 sati do 19 sati i 30 minuta, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.