Matija Fortuna prvi puta ravnao Tamburaškim orkestrom Hrvatske radiotelevizije

U nedjelju, 19. veljače 2023. navečer u Studiju Bajsić Hrvatske radiotelevizije održan je koncert Tamburaškog orkestra HRT-a povodom 30 godina karijere koncertnog majstora Dubravka Češnjaka, koji je nastupio kao solist na bisernici, udaraljkama, ukuleleu i trubi. Ansamblom je, prvi puta na koncertu, ravnao Križevčanin Matija Fortuna.

Na programu su se našla djela Bože Potočnika, Borisa Beninija, Brune Bjelinskog te za kraj praizvedba rezidencijalnog skladatelja HRT-a u sezoni 2022./2023. Petra Obradovića – „Tam Bura“ za cimbal, harmoniku, gitaru, tamburaški orkestar i ritam sekciju. Češnjak se u tom djelu solistički predstavio na cimbalu, a Križevčanin Ivan Koprić na harmonici.

U sklopu ciklusa „U ozračju tambure“ sezone 2022./2023. najavljena su još tri koncerta Tamburaškog orkestra HRT-a do kraja svibnja. Na koncertu „Slavonijo jedna jedina“ 12. ožujka orkestrom će ravnati Marko Sesar, na koncertu „Od partitura do tambura“ 23. travnja dirigent će ponovno biti Matija Fortuna, a na koncertu „Mladi glazbenici u ozračju tambure“ 21. svibnja dirigentsku palicu preuzet će umirovljeni maestro Siniša Leopold.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.