Večeras kreće serijal kratkih tribina „STEAM večeri“, otvara ih Antonio Radić agadmator

Križevačka udruga P.O.I.N.T. s partnerima u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ organizira serijal kratkih tribina o različitim aktualnim temama iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, pod zajedničkim nazivom „STEAM večeri“. Cilj je posjetitelje potaknuti na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Dvadeset „STEAM večeri“ održavat će se u opuštenoj atmosferi na više lokacija u gradu i okolici i namijenjeni su općoj populaciji, a predavači će biti istaknuti stručnjaci, edukatori i popularizatori znanosti, uspješni kreativni poduzetnici te suvremeni umjetnici s interdisciplinarnim pristupom radu. Prva večer održat će se u petak, 10. veljače 2023. na 1. katu caffe-bara „Bull 23“ u 20 sati.

„STEAM večeri“ otvara svjetski poznati popularizator šaha Antonio Radić, Križevčanin čiji YouTube kanal na tematiku šaha je drugi najposjećeniji s više od 660.5 milijuna posjeta, odmah iza ChessBase India s gotovo 819 milijuna posjeta. Zašto „agadmator’s Chess Channel“ oduševljava milijune šahovskih ljubitelja i entuzijasta diljem svijeta, saznajte u petak u ugodnom ambijentu caffe-bara „Bull 23“ na tribini pod naslovom „Šah i YouTube? agadmator’s Chess Channel“! Tribinu će voditi Andrej Dundović.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.