U petak 1. STEAM večer: „Šah i YouTube? agadmator’s Chess Channel“

Šah, igra čija tradicija postoji preko tisuću godina, sinonim je za samotno sučeljavanje dvaju intelekta, dok je YouTube najpopularnija platforma današnjice za dijeljenje video materijala te društvena mreža s preko 2 milijarde korisnika. Kako je Antonio Radić, poznat i kao agadmator, iz jednih malih Križevaca povezao ovo dvoje i uspostavio jedan od najpoznatijih svjetskih kanala o šahu s preko 1.2 milijuna pratitelja diljem svijeta i stotinama milijuna pregleda, a kojeg drži na oku i svjetski šahovski prvak Magnus Carlsen, saznajte na tribini „Šah i YouTube? agadmator’s Chess Channel“ u opuštenoj atmosferi na 1. katu caffe-bara „Bull 23“ u petak, 10. veljače u 20 sati. Tribinu će voditi Andrej Dundović.

Ova tribina prva je u nizu „STEAM večeri“ koje se održavaju u sklopu projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.