Dan mimoza sutra na Strossu – podržite akciju

Europski je tjedan prevencije raka vrata maternice i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije u subotu će provesti šesnaestu po redu javno-zdravstvenu kampanju Dan mimoza, čime će obilježiti i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice.

Cvijet mimoze izabran je za zaštitni simbol borbe protiv raka vrata maternice jer taj cvijet u mnogim kulturama simbolizira ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost, a samim time što cvjeta u ledenim uvjetima pokazuje i snagu i otpornost koju bi svaka žena trebala imati kad je u pitanju vlastito zdravlje. Cilj ove javnozdravstvene akcije je podizanje svijesti javnosti, a posebice žena o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje, kako bi zahvaljujući preventivnim mjerama smanjili smrtnost i pobol od ove zloćudne bolesti.

Pridružite se Ligi protiv raka Koprivničko-križevačke županije i Klubu Agata kupnjom mimoza u subotu, 21.siječnja na Strosmayerovom trgu u Križevcima od 9 do 12 sati i podržite ovu akciju!

Vezano

Komentari su zatvoreni.