Kultna križevačka pekara više neće raditi nedjeljom

Kultna križevačka pekara Zlatni klas u Koprivničkoj ulici od sljedeće godine više neće raditi nedjeljom. Odlučili su to vlasnici, obitelj Kajtazi koja u Križevcima ima dvije pekare i obje će nedjeljom biti zatvorene.

U zadnje vrijeme se sve više govori o radu nedjeljom, treba li ga zabraniti ili ipak ne treba. Mi smo jednostavno odlučili promijeniti dosadašnju praksu i našim radnicima osloboditi nedjelju. Svi nekako žele tu nedjelju imati za sebe, svoju obitelj, odmoriti se ili otići nekamo“, rekla je direktorica Marija Pintač.

Pekaru je osnovao njen otac Ljuz Kajtazi prije skoro 40 godina i bili su među prvim pekarama koje su radile nedjeljom. Pred narančastim kioskom iznad starog placa, pamte Križevčani, tad se čekalo u dugom redu za friške perece, slance, buhtle s pekmezom i kruh. U redu se čeka i danas, a radi peciva s hrenovkama u Koprivničkoj ulici uz cestu staju i putnici koji samo prolaze kroz grad.

Rad u pekari je specifičan jer se počinje raditi puno prije nego ujutro dođu prvi kupci. Tijesto za kruh i peciva mijesi se i priprema još u noći. Zato slobodna nedjelja za pekare, objašnjava direktorica, znači puno više slobodnog vremena i manje noćnog rada.

Mušterije su do sad pozitivno reagirale. Imamo stalne kupce, dugo se znamo i zajedno ćemo stvoriti novu naviku da se kruh i peciva za nedjelju kupe dan ranije. Ne očekujemo oko toga probleme“, kaže direktorica Zlatnog klasa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.