Križevački studenti potpisali ugovore o stipendiranju s Gradom

Dvadeset šest križevačkih studenata medicine, stomatologije, građevinarstva, informatike, rehabilitacije, farmacije, računarstva i fizike potpisalo je jučer u Gradskoj vijećnici ugovore o dodjeli stipendija koje će im Grad u iznosu od 1500 kuna isplaćivati za razdoblje od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Gradonačelnik Mario Rajn čestitao je svim dobitnicima stipendija uz nadu da će barem neki od njih nakon završenog studija ostati u Križevcima. Dodao je i kako se nastoji riješiti dugogodišnji problem nedostatka određenih kadrova pa je tako ovih dana raspisan i Javni poziv za sufinanciranje specijalista pedijatrije i ginekologije koji će se zaposliti na neodređeno u Križevcima, što je posebno zanimljivo jer će od 26 dodijeljenih stipendija čak 12 dobivati studenti medicine. Studentima je čestitao i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel. U ime studenata zahvalila je Anamaria Beljak.

Ove godine gradsku stipendiju dobivat će: Anamaria Beljak, Andrea Križan, Dejan Marinović, Tea Knapić, Branimir Bradarić-Šlujo, Domagoj Vlahek, Dorotea Vrbančić, Tin Jagoić, Marko Čeredar, Ana Peremin, Klara Stančić, Marjan Anušić, Dominik Juršić, Elena Stella Buzina, Dorian Dubravec, Tomislav Lukić, Magdalena Drljačić, Elena Miklečić, Tomislav Stručić, Antonela Arki, Petra Turković, Tea Tomičević, Dora Sokač, Monika Međimorec, Domagoj Tomičević i Magdalena Bertić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.