Matica hrvatska predstavlja knjigu Nade Pomper

U godini obilježavanja 180. obljetnice Matice hrvatske i u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Ogranak Matice hrvatske u Križevcima večeras predstavlja knjigu Nade Pomper “Pod jednim zvonom dva jezika, Antologija hrvatske i njemačke suvremene lirike”.

Knjigu će predstaviti akademik Josip Bratulić, akademik Mislav Ježić, književnica i slikarica Nevenka Nekić i autorica Nada Pomper. Odabrane pjesme čitat će autorica i dramski umjetnik Joško Ševo, dok će u glazbenom programu sudjelovati Toni Eterović. Moderatorica je Renata Husinec.

Nada Pomper je spisateljica, prevoditeljica, urednica, nastavnica hrvatskoga jezika s diplomom Pedagoške akademije u Zagrebu. Kao tumač za njemački jezik odlazi 1970. s obitelji u Njemačku, živi u Münchenu. Piše na njemačkome i hrvatskome jeziku i objavila je više zbirki pjesama, pripovijetke, eseje, putopise.

Antologija je opsega od 900 stranica, izdavač njezina hrvatskog izdanja je Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a predstavljanje je večeras u 18:30 u koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige.

Vezano

Komentari su zatvoreni.