Bjelovar-KTC u subotu u Dvorani europskih prvaka

Dugogodišnje je sportsko suparništvo, ali i suradništvo bjelovarskog i križevačkog rukometnog kluba. Ove su sezone ponovno u istom natjecateljskom razredu, a zajedno su uoči prvenstva odradili i dvije trening utakmice u kojima su Bjelovarčani oba puta pobijedili. Pripremne utakmice su, naravno, jedno, a prvenstvene nešto sasvim drugo.

Puno je Bjelovarčana i prije igralo u križevačkom klubu, a i treneri iz grada rukometa vodili su Križevčane. Povijest križevačkog rukometa dobrim su dijelom ispisali i Bjelovarčani. Najpoznatiji je, svakako, pokojni trener Željko Seleš koji je 1972. godine s bjelovarskim Partizanom osvojio Kup europskih prvaka, a trenirao je poslije rukometaše Čelika iz Križevaca.

Bjelovarčane danas vodi Josip Pećina koji je, također, svojedobno igrao i u KTC-u. Križevački strateg je Bjelovarčanin Dalibor Sokač koji je bio odličan igrač i trener bjelovarskog kluba, a u postavi su i Luka Tandara i Toni Ezgeta. Momčadi se poznaju u dušu. Križevčanima je nešto lakše jer su u dosadašnjem tijeku prvenstva ostvarili tri domaće pobjede nad Trogirom, Moslavinom i Osijekom, dočim su Bjelovarčani pobijedili Trogir u 1. kolu i odigrali neodlučeno sa Sesvetama. KTC će, znači, u subotu na bjelovarskom parketu zaigrati potpuno rasterećen, a Bjelovar pod pritiskom imperativa pobjede zbog prijenosa bodova u mogućoj Ligi za ostanak. Očekuje se, u svakom slučaju, zanimljiva i uzbudljiva utakmica.

Svoje razmišljanje uoči ogleda iznio je igrač KTC-a Domagoj Masnec. „Susjedski derbi, dva tima koja su skupa trenirala, pobjeda bitna i za Bjelovar i za nas. Bjelovar je kod kuće uvijek neugodan protivnik, no u svlačionici je opuštena atmosfera. Trener Dalibor Sokač odlično je odradio taktički dio treninga što nam daje sigurnost te spremni idemo po pobjedu. Ne sumnjamo da će dvorana biti puna te da ćemo navijačima osigurati odličan rukomet.“ Bjelovarčani svoje domaće utakmice počinju točno u 19 sati i 14 minuta, kao podsjetnik na 19:14 pobjedu nad njemačkim Gummersbachom u Dortmundu 19. veljače 1972. kojom su se uspeli na prijestolje europskog klupskog rukometa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.