Koncert Gradskog tamburaškog orkestra 14. kolovoza u Gornjoj Rijeci

Gradski tamburaški orkestar Križevci nastupiti će 14. kolovoza 2022. godine u 18 sati na Trgu Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci u sklopu ciklusa “Po dragome kraju” i održavanja manifestacije “Velika Meša”. Uz orkestar nastupiti će Plesna skupina Sidonija udruge Potkalnički plemenitaši i sopranistica Natalija Kralj.

Gradski tamburaški orkestar Križevci osnovan je 17. prosinca 2020. na inicijativu bivših učenika tambure Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Orkestar trenutno broji čak sedamdesetak članova, a članovi Orkestra su iskusni i diplomirani glazbenici, profesori na muzičkim akademijama i u glazbenim školama, studenti na muzičkim akademijama te istinski zaljubljenici u umjetničku tamburašku glazbu.

Orkestrar je u svom relativno kratkom vijeku djelovanja osvojio je brojne nagrade, među kojima i Zlatnu plaketu, Grand prix i posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog autora na 28. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara 2021. godine te Zlatnu plaketu Paje Kolarića, tamburu majstora Žmegača i nagradu za najboljeg dirigenta Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe 2022. godine.

Program:
1. Jurica Hrenić: FANTAZIJA NA MOTIVE IZ PODRAVINE
2. Ennio Morricone, Vangelis: POTPOURRI FILMSKE MUZIKE
3. Dimitrij Šostakovič: Valcer br. 2 iz Jazz suite – uz Plesnu skupinu Sidonija
4. Tomislav Uhlik – Sanja Sabljak: VSE SE OKREČE – sopran Natalija Kralj
5. Astor Piazzolla: LIBERTANGO
6. XXX (arr. Ivo Josipović): VUPREM OČI – sopran Natalija Kralj
7. Rudolf Taclik – Dragutin Domjanić: KAJ – sopran Natalija Kralj

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.