Traju prijave za Križevačku osminu i županijski polumaraton

Za nešto više od mjesec dana očekuje nas 13. izdanje Županijskog polumaratona Kalnik – Križevci te 3. izdanje Križevačke osmine. Obje utrke iznimno su popularne među trkačima, a broj trkača posebno je narastao otkako je prije tri godine uvedena Križevačka osmina, utrka gdje i rekreativci mogu ravnopravno sudjelovati te istrčati dužinu ekvivalentnu jednoj osmini maratona.

Za neku od utrka svi zainteresirani mogu se prijaviti na www.krizevci.run, a prijave za utrke koje su na rasporedu 10. rujna moguće su do 31. kolovoza. Polumaratonce će i ove godine autobus odvesti na kalnički Trg Stjepana Radića odakle će preko Žibrinovca i Helene, uz pet okrjepnih stanicama (četiri na stazi i jedna u cilju), prijeći 21.1 kilometar do cilja na gradskom stadionu. Otkad je staza polumaratona promijenila smjer i bar malo ublažila uspone, porastao je i interes za utrku pa će i mnogi rekreativci iz Škole trčanja Križevci upravo na toj relaciji istrčati svoj prvi polumaraton. Za one koji vole brže ili kraće trke namijenjena je staza osmine maratona duga 5,28 km, od Strossmayerovog trga preko gornjeg grada do stadiona. Obje utrke startaju u 10 sati.

Iznosi startnina ostaju isti – 50 kuna za kratku i 100 kuna za dugu utrku, u startnom paketu nalazi se broj, majica, finišerska medalja te bon za ručak i piće, a paketi će se moći preuzeti dan prije utrke, u petak 9. rujna, u paviljonu na Strossmayerovom trgu i na dan utrke na gradskom stadionu. Prijave su otvorene do 31. kolovoza do kad treba prijaviti i djecu za utrku “Radost trčanja” kako bi organizatori osigurali dovoljno finišerskih medalja za sve male trkače.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.