Vinari posjetili vinsku regiju Pijemont

Hrvatski i mađarski vinari s vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós boravili su krajem lipnja u talijanskoj regiji Pijemont na studijskom putovanju u sklopu projekta “Cross-border-wine routes 2”. Pijemont je poznat po proizvodnji vina i nepreglednim vinogradima, a vinari su posjetili više vinskih zadruga i velikih vinarija.

Hrvatski i mađarski vinari usvojili su mnoga nova znanja o uzgoju grožđa, fermentaciji i skladištenju. Osim vinarija, posjetili su lokalne restorane koji poslužuju domaću tradicionalnu hranu i bave se ekološkom proizvodnjom. Vinari su razmijenili kontakte i otvorili mogućnost buduće suradnje”, navodi se u priopćenju.

Organizaciju putovanja za hrvatske sudionike Grad Križevci je ugovorio s Destinacijskom agencijom Križevci, čija je predstavnica Gordana Kapor bila koordinatorica putovanja. Projekt sufinancira Europska unija i traje do kraja kolovoza. Cilj mu je stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska-Hrvatska kao vinske regije kroz daljnji razvoj, pozicioniranje i brendiranje postojećih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós i razvijanje turističkih kapaciteta kako bi se povećao broj posjetitelja u regiji, produžio njihov boravak i povećala potrošnja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.