Timski rad od malih nogu – zajedno sastavili dinosaura

U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u sklopu projekta SPARK, održan je treći obrazovni program za djecu u dobi od 3 do 7 godina. “Tjedan dinosaura” naziv je programa koji se sastojao od dvije radionice. Na prvoj, 3D pričaonici, djeca su uz priču “Dinosaur Cvjetko” Mladena Kopjara naučila o dinosaurima i njihovom načinu života.

Nakon toga slijedila je radionica izrade dinosaura od pedagoški neoblikovanog materijala te zatim demonstracija rada 3D printera koji je izrađivao 3D dinosaura. “Sastavljali su model Tyrannosaurusa rexa uz pomoć interaktivnog vodiča kroz svijet dinosaura te tako upoznali različite vrste dinosaura, njihovu anatomiju i način života. Djeca su učila raditi u timu, vježbali su finu motoriku, strpljenje te slušanje i praćenje uputa“, rekle su voditeljice radionice Marina Srbljinović i Viktorija Šegina. Po završetku radionice svaki je polaznik dobio 3D dinosaura.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.