Skupljaju se paketi za izbjeglice iz Ukrajine, evo što je najpotrebnije

Građani koji žele pomoći Ukrajincima koji su uslijed ratnih razaranja u svojoj zemlji došli u Hrvatsku, mogu donirati pakete hrane, higijenskih potrepština i paketa za djecu u najbliže društvo Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa Križevci prikupljati će humanitarnu pomoć svakim radnim danom od 7 do 15 sati na adresi Ulica Franje Račkog 22, Križevci. Za ostale termine ili upite možete ih kontaktirati na broj telefona 048/ 711 -700. Mole se građani i donatori da isključivo doniraju navedene artikle kako bi se mogli kreirati paketi hrane, paketi higijene i paketi za djecu. Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja.

Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.
Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.