Nagrade Županije dobit će i tri Križevčanina

Križevački odvjetnik Mladen Klasić postaje počasni građanin Koprivničko-križevačke županije, odlučila je to jučer Županijska skupština. Nagrađuju ga, piše u odluci, jer je kao odvjetnik radom u širem okruženju promicao pravnu struku, razvoj hrvatskog pravnog sustava i odvjetništva te kroz aktivizam u sportu dao izniman doprinos razvoju sporta na razini Koprivničko-križevačke županije. Dobit će povelju i kovanicu od zlata s grbom županije i likom svetog Marka Križevčanina. Nagradu za životno djelo dobit će Radovan Kranjčev iz Koprivnice za promicanje, popularizaciju i znanstveno istraživački rad u području prirodoslovlja. Za ovu kategoriju predviđena je nagrada od 15 tisuća kuna.

Križevčanin Ante Starčević dobit će nagradu za promicanje inovatorstva Marcel Kiepach uz 5 tisuća kuna koliko će dobiti i tvrtka Cemix iz Đurđevca te Ivica Ferenčić za iznimna postignuća u prošloj godini. Za ugled i promociju županije s 5 tisuća kuna nagradit će tvrtku Eko papir iz Peteranca i Puhački orkestar DVD Đurđevac. Županijske zahvalnice i novčani iznos od 3 tisuće kuna primiti će KUD Delovi, profesorica crkvene glazbe Kristina Benko Markovica iz Đurđevca, Milica Međurečan iz Koprivnice, Petar Petrović iz Đurđevca te županijski Interventni tim Društva crvenog križa. Plakete župana Koprivničko-križevačke županije uz novčanu nagradu od 3 tisuće kuna dobit će marina Tomac Rojčević iz Koprivnice, Ratislav Matić iz Križevaca i Zdravko Šabarić iz Đurđevca.

Zanimljivo je da niti ove godine nitko nije predložen za nagradu Mara Matočec koja se dodjeljuje za promicanje ljudskih prava. Dobitnici će nagrade primiti na Dan Koprivničko-križevačke županije 13. travnja, na svečanoj sjednici.

Vezano

Komentari su zatvoreni.