Milijarda ustaje protiv nasilja i u Križevcima

Hrvatske ženske udruge jučer su se po deseti put uključile u svjetsku kampanju “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama” i upozorile da u Hrvatskoj svakih 15 minuta jedna žena doživi neki oblik nasilja. Križevačke udruge HERA i Udruga križevačkih vrtlara “Magda” posadile su na gradskim vrtovima 14 ruža u znak sjećanja na 14 žena koje su prošle godine ubijene u Hrvatskoj.
Podršku ovoj kampanji dao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, a transparent s natpisom “Milijarda ustaje” izvješen je i na zgradu Gradske uprave.

Kako je istaknula predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić, kampanja je ove godine, osim na žene i djevojčice, usmjerena i na planetu Zemlju pa je i simbolično provedena u Križevačkim gradskim vrtovima. U sklopu ove globalne kampanje, žene iz svih dijelova svijeta, kao i muškarci koji su s njima u zajedničkoj borbi protiv nasilja, još jednom će upozoriti zašto nasilje mora prestati. U razdoblju od 14. veljače do 8. ožujka i Dana žena, pa do 22. travnja i Dana planeta Zemlje pokazat će otpor, solidarnost i povezanost s prirodom.



20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.