Dani Marcela pl. Kiepacha: Učenici pokazali radove na “Kiepachonovaciji


U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u sklopu Dana Marcela pl. Kiepacha jučer su se na izložbi inovacija pod nazivom “Kiepachonovacija”, predstavili učenici osnovnih i srednjih škola. Izložba je ostvarena u suradnji Grada Križevaca i Saveza inovatora Hrvatske te Saveza inovatora Zagreba, a svoje radove izložili su učenici Strukovne škole Đurđevac, Osnovne škole “Vladimir Nazor”, Srednje škole “Ivan Seljanec”, KLIK – Križevački laboratorij inovacija za klimu, Zajednica tehničke kulture Križevci i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.
Okupljene je pozdravio tajnik Saveza hrvatskih inovatora Neven Marković dok je izložbu otvorio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, koji je naglasio da je važno kroz ovu manifestaciju promovirati ime Marcela pl. Kiepacha koji je do sada nezasluženo bio zanemaren.
Učenik 5. razreda Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Fran Tukša je pokazao svoju prezentaciju o Marcelu pl. Kiepachu u kojoj se osvrnuo na njegove izume, njegov život te postavio pitanje što bi bilo da Kiepach nije tako mlad poginuo i kakve bi sve izume izumio. Na izložbi su prikazane inovacije, novi proizvodi i tehnologije iz svih prirodnih i tehničkih područja, kao i inovativni uporabni predmeti ručne izrade te idejna rješenja budućih inovacija u formi skica, nacrta i modela te drugi predmeti i inovativni projekti.
Dani Marcela pl. Kiepacha traju još danas kada će se u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” održati Lego radionica “Marcel Kiepach i Lego brodovi”, a dosad je u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci održana izložba “Nasljeđe Marcela pl. Kiepacha”, potom predavanje Ivana Ivanovića “Razvoj aplikacije Mitska bića – digitalna priča” i predavanje Jelene Šverko “Kako izgleda posao u softvare agenciji”.

Vezano

Komentari su zatvoreni.