[FOTO] Iznenađenja u zadnjem kolu zimske lige

Križevčanin Željko Dubravec i Ivana Zeljko iz AK Međimurje Čakovec ukupni su pobjednici Križevačke kros lige koju su trkački entuzijasti okupljeni oko Alena Pavličeka i Škole trčanja organizirali prvi puta kako bi održali motivaciju za treniranje tijekom zime i dodatno popularizirali rekreativno trčanje u Križevcima. Ne samo da su uspjeli motivirati rekreativce koji pak nisu dozvolili da im se na tenisicama skuplja prašina, nego su privukli i trkače iz drugih gradova pa su naše staze upoznali i oni iz Čakovca, Kutine, Vrbovca, Zagreba, Varaždina, Koprivnice. U skoro dva mjeseca trčalo se pet kola na Kalniku, Čabrajima i po novoj atletskoj stazi, a krug se zatvorio tamo gdje je i počeo – u Ratarskoj šumi.

Za veliko finale organizatori su naručili posebnu scenografiju i specijalne efekte pa se jučer trčalo po bijelom tepihu uz bijele konfete koji su neprekidno padali po trkačima. Osim Škole trčanja, SIM Servisa Mobitela i Križevačke pivovare, u organizaciju jučerašnjeg kola uključio se i nepoznati “pomagač” koji je, riskirajući otkrivanje identiteta, uklonio sve oznake koje su marljivi organizatori postavili pri kontroli staze sat i pol prije starta kako se natjecatelji u šumi ne bi izgubili. Srećom, svi koji su u šumu ušli iz nje su i izašli, doduše nisu svi trčali istom stazom ni istu duljinu, fotografi su bili zbunjeni jer su trkači dolazili sa svih strana, izlazili iz grmlja i preskakali grane – ali nitko se nije ozlijedio. A da se u muci poznaju junaci i da nije cilj biti prvi nego igrati pošteno, pokazao je Toni Jukica koji je upozorio Borisa Seleša da je krivo skrenuo, vratio ga na pravu stazu i Boris je na kraju pobijedio.

Peto kolo bilo je prepuno iznenađenja, vodeći na tablici Dubravec i Horvat u cilj su došli tek osmi i deveti, dok je u ženskoj konkurenciji i ovaj put Ivana Zeljko bila najbrža. Kod muških je ukupno treći Vilim Ivančan, a kod žena je Aleksandra Aleksa u zadnjem kolu uspjela prestići Draganu Osman Ivanović. Od nordijskih hodačica pobjednica je Maja Baksa Žeđa koja je jedina sudjelovala u tri kola. Zanimljivo je da je svih pet kola istrčao najstariji natjecatelj Zvonko Stipić koji je, sa sedmim mjestom u ukupnom poretku, na sredini tablice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.