Naša županija uz dalmatinske najgora po cijepljenosti

Prema podacima o procijepljenosti protiv covida za cijelu Hrvatsku koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Koprivničko-križevačka županija ne stoji dobro. S 38.81 posto cijepljenog stanovništva, uz dalmatinske županije najlošiji smo u Hrvatskoj i lošiji od ionako loše statistike za cijelu zemlju u kojoj je cijepljeno tek 41.71 posto stanovništva. Najviše procijepljena je Varaždinska županija s 47.33 posto. Statistiku u našoj županiji popravljaju gradovi. Primjerice, u Križevcima je drugu dozu primilo malo manje od 41, u Koprivnici skoro 48 posto stanovništva, ali do općina cjepivo izgleda teže dolazi jer je u Svetom Petru Orehovcu i Gornjoj Rijeci cijepljena tek četvrtina i u Kalniku trećina stanovništva.

Ni druge brojke ne idu u prilog uspješnoj borbi protiv pandemije. Naša županija je sa 67.17 posto na dnu po procijepljenosti populacije od 70 do 79 godina, koju smo trebali najviše procijepiti još na početku kad je cjepivo došlo. Lošije od nas samo su Šibensko-kninska sa 66.72 i Ličko-senjska s 58.46, dok su naši sjeverni susjedi u Međimurskoj županiji cijepili 83 posto te populacije, Zagreb 82 ili Vukovarsko-srijemska županija 76 posto.

U Koprivničko-križevačkoj županiji najviše je cijepljenih u Đelekovcu, gdje je drugu dozu dobilo 55 posto stanovništva, a u cijeloj zemlji najbolje stoji općina Sali na Dugom otoku koja je procijepila 65.47 posto svojih stanovnika. Najviše općina koje su cijepile više od 50 posto svog stanovništva je u Istri, na Kvarneru i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.