Policija cijeli tjedan nadzire promet – ako piješ ne vozi!

Cijeli tjedan, od ponedjeljka 6. prosinca pa sve do nedjelje 12. prosinca, policijski službenici pojačano će nadzirati i intenzivnije ispitivati prisutnost alkohola i droga kod vozača kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama. Posebnu pozornost policajci će posvetiti nadzoru mladih vozača i recidivista prometnih prekršaja te će sankcionirati sva gruba kršenja propisa.

Apeliramo na sve vozače, posebice na mlade vozače i vozače starije životne dobi, da nakon konzumacije alkoholnih pića ili droga ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-službe, da zamole osobu od povjerenja koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala opojna sredstava da upravlja vozilom“, poručuju iz Policije.

Od početka godine do 30. studenog na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u prometnim nesrećama je smrtno stradalo pet osoba, a od toga su tri osobe poginule u nesrećama koje su izazvali vozači pod utjecajem alkohola. Od 655 prometnih nesreća zabilježenih ove godine, pod utjecajem alkohola bilo je 150 vozača. Istovremeno, utvrđeno je i sankcionirano 20.189 prometnih prekršaja od čega 1.829 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, a u 69 slučajeva vozači su odbili ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u organizmu.
 


 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.