Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1350

Karlo Bermanec na 2. danu Dana Meteorita Križevci, 26. studenoga, govori o mikrometeoritima i svemirskoj prašini (foto Andrej Dundović)
Karlo Bermanec na 2. danu Dana Meteorita Križevci, 26. studenoga, govori o mikrometeoritima i svemirskoj prašini (foto Andrej Dundović)

U Temi Krugova slušamo prvu polovicu predavanja o mikrometeoritima i svemirskoj prašini koje je Karlo Bermanec, diplomirani elektrotehničar iz udruge ProGEO-Hrvatska održao 26. studenoga na Danima meteorita Križevci povodom desete godišnjice pada i pronalaženja meteorita Križevci.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Naopaka Palagruža Lane Momirski, knjiga za mlade je Incognito: Roman za mlade Stjepa Martinovića, na odjelu beletristike Dvostruki čovjek Larsa Keplera, a na stručno-znanstvenom odjelu Kulturna politika emocija Sare Ahmed.

Na današnji datum rođeni su Jonathan Swift, Mark Twain, Frano Supilo i Winston Churchill, patentiran je prednji pogon automobila, umrli su Janus Pannonius, Bogoslav Šulek, Oscar Wilde i Ante Premužić.

U Vijestima Krugova saznajemo da je otvorena izložba grafika Ede Murtića, da je nakon restauracije otvorena za javnost Avenija sfingi u Luksoru i koje probleme imaju pariški bukinisti. Najavljujemo i programe u Galeriji K2 i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo da je održan drugi dan Dana meteorita Križevci, opasno namjerno uništavanje satelita u orbiti, pripreme za lansiranje teleskopa James Webb, lansiranje letjelice za skretanje jednog asteroida s putanje, te skorašnju pomrčinu Sunca koju opet nećemo vidjeti.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu koju izvodi Zagrebačka filharmonija te grupa Pink Floyd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1350 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 30. studenoga od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.