Od rujna nove besplatne radionice i zanimljivi programi na Future Hubu

Početkom nove nastavne godine i Future Hub Križevci starta s novim edukativnim programima namijenjenim učenicima, studentima i najširoj javnosti. Riječ je o projektu kojeg financira Europska unija kroz Europski socijalni fond, a provode udruge P.O.I.N.T. i Perzeidi i zamišljen je kao prostor okupljanja djece, mladih i onih starijih koji žele učiti o prirodi i svemiru, računarstvu i robotici. Teme se uglavnom tiču svemira, fizike i računarstva, ali bilo je riječi i o digitalizaciji gradova, Erasmus projektima i pripremama za javni nastup. Od studenog prošle godine kad je projekt startao, na Future Hubu su organizirane brojne jednodnevne i kontinuirane radionice, znanstveno-popularna predavanja, promatranja noćnog neba, projekcije filmova i ljetne škole, a od ovog mjeseca kreću i novi programi. Teorijski fizičar i kozmolog Petar Pavlović subotom će voditi novu seriju predavanja pod nazivom Fizika Svemira, namijenjena srednjoškolcima, studentima i svima drugima koje tema zanima.

Premda je naša glavna tema od interesa upravo Svemir i njegovo razumijevanje – uključujući i diskutiranje o njemu na filozofski način, jedna od značajnih uzgrednih posljedica sudjelovanja na ovim predavanjima će stoga biti i upoznavanje s dijelom osnova više matematike – što će svakako koristiti svima onima koji će se u budućnosti posvetiti bavljenju prirodoslovnim ili tehničkim disciplinama“, otkrio je Pavlović. Drugi teorijski fizičar iz tima Future Huba Andrej Dundović pripremio je brojne zanimljive pokuse koje će pratiti osnovnoškolci iz sedmih i osmih razreda, polaznici ciklusa Osnove elektrotehnike kroz praksu i eksperimente dok će srednjoškolce i odraslu populaciju voditi kroz Programiranje računalnih igara uz Python. Sve radionice su besplatne, počinju u rujnu i održavat će se kontinuirano kroz jesen i zimu, a polaznici će dobiti certifikate o završenim programima. Broj polaznika je ograničen, a prijaviti se mogu putem stranice projekta.

Osim novih radionica, promatranja nebeskih fenomena i znanstveno-popularnog predavanja koje ćemo najaviti detaljnije, u rujnu je na rasporedu jednokratni obrazovni program o inteligenciji međuljudskih odnosa na koji se mogu prijaviti svi koje zanima komunikacija i pregovaračke metode.

Future Hub Križevci – kalendar aktivnosti za rujan

1.9. srijeda u 17: Osnove funkcijskog programiranja III (Ljetna škola)

18:45 Izrada web aplikacije uz .NET Core i Angular (Ljetna škola)

2.9. četvrtak u 17: Uvod u programski jezik Rust (Ljetna škola)
18:45 Razmjena poruka u distribuiranim sustavima (Ljetna škola)

3.9. petak u 17: Strategije razvoja digitalnih proizvoda i istraživanje potreba korisnika (Ljetna škola)
18:45 Dizajn iskustava i sučelja digitalnih proizvoda (Ljetna škola)

4.9. subota u 20: Promatranje nebeskih fenomena, Livada iza RCTP-a

7.9. utorak u 17: Radijska emisija “Ne dirajte mi krugove”, Radio Križevci, 96.6 MHz

14.9. utorak u 17: Radijska emisija “Ne dirajte mi krugove”, Radio Križevci, 96.6 MHz

18.9. subota u 17: Fizika Svemira, prostor FHK

20.9. ponedjeljak u 19: Programiranje računalnih igara uz Python, prostor FHK

21.9. utorak u 17: Radijska emisija “Ne dirajte mi krugove”, Radio Križevci, 96.6 MHz

22.9. srijeda u 19: Osnove elektrotehnike kroz praksu i eksperimente, prostor FHK

23.9. četvrtak u 19: Javno znanstveno-popularno predavanje, Multimedijalna dvorana GKFM

24.9. petak u 19: Inteligencija međuljudskih odnosa: komunikacija i pregovaranje I, prostor FHK

25.9. subota u 9: Inteligencija međuljudskih odnosa: komunikacija i pregovaranje II, prostor FHK

25.9. subota u 17: Fizika Svemira, prostor FHK

25.9. subota u 18:30 Projekcija filma, prostor FHK

27.9. ponedjeljak u 19: Programiranje računalnih igara uz Python, prostor FHK

28.9. utorak u 17: Radijska emisija “Ne dirajte mi krugove”, Radio Križevci, 96.6 MHz

29.9. srijeda u 19: Osnove elektrotehnike kroz praksu i eksperimente, prostor FHK

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.