(VIDEO) Tigar Simba o kojem se danima priča u Hrvatskoj stigao u Križevce

Snimljen prije dva dana na trajektu Split – Hvar, tigar koji je bio u kavezu postao je jedna od glavnih tema hrvatskih medija. Što uopće tigar radi na trajektu, bilo je pitanje koje su mnogi putnici, građani, ali i mediji vrlo brzo počeli postavljati. Nije proteklo puno sati kako bi se otkrilo da je tigar na trajektu povezan sa Zlatkom Budinom iz okolice Križevaca, koji od 1993. godine uzgaja sibirske tigrove.

Budin je ovog tigra preuzeo od poznatog hvarskog ugostitelja i vlasnika privatnog zoološkog vrta – Ivana Gospodnetića, koji je na društvenim mrežama napisao kako je “njegov prijatelj Simba otišao s Hvara”, objašnjavajući da je tigra kao malog spasio od sigurne smrti i zbrinuo na Hvaru, a sada ga šalje “u službeni resort za divlje životinje”. Odnosno – u Križevce, kako je danas potvrdio Zlatko Budin na svojem Facebook profilu.

Objavio je slike i video tigra Simbe, naglašavajući kako sada boravi u svojem prirodnom okruženju, a u opisu je dodao kako “Simba junior upoznaje Simbu seniora”.

Video tigra Simbe možete pogledati OVDJE.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.