Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1334

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Logo-projekta-jpg.jpg

U Temi Krugova gošća emisije je dr. sc. Jelka Vukobratović, muzikologinja s Odsjeka za muzikologiju Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu s kojom razgovaramo o njenom istraživanju povijesti diskografije u Hrvatskoj. Predstavit će nam projekt Instituta za etnologiju i folkloristiku Diskografska industrija u Hrvatskoj od 1927. do kraja 1950-ih na kojem radi sa svojim suradnicima, a koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Čovpas i Micko Kid Dava Pilkeya, knjiga za mlade je Sjena i kost Leigh Bardugo, na odjelu beletristike Nevidljivi život Addie LaRue V. E. Schwab, a na stručno-znanstvenom odjelu Kako bolje misliti: Za one koji beskonačno analiziraju Christel Petitcollin.

Na današnji datum rođeni su Vatroslav Jagić, Axel Hugo Theodor Theorell, Frida Kahlo i Peter Singer, na lomači je završio Jan Hus, Louis Pasteur prvi put je uspješno primijenio cjepivo protiv bjesnoće na čovjeku, umrli su Regiomontanus, Ludovico Ariosto, Thomas More, Georg Simon Ohm, Guy de Maupassant, William Faulkner i Louis Armstrong.

U Vijestima Krugova govorimo o 15. Festivalu tolerancije, o izložbi povodom 100. rođendana Ivana Kožarića, o Arsenalu ljetne noći, o omladinskim magazinu Val iz Rijeke, a pratimo i zbivanja na području križevačke kulture u Likovnoj galeriji i u Galeriji K2, te na projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novi projekt koji će rezultirati izgradnjom zvjezdarnice i osnivanjem Kozmološkog centra u Križevcima, nedavno predavanje Ante Radonića u Križevcima, aktivnosti Kineza u svemiru, te nadmetanje tko će prije doletjeti do ruba svemira, Jeff Bezos ili Richard Branson.

Većina glazbenih priloga vezana je uz Temu Krugova, te uz novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, ali uglavnom slušamo glazbu snimljenu u našim diskografskim kućama prije gotovo jednog stoljeća pa do prije više od 70 godina. Imamo posebno tonsko iznenađenje staro stotinjak godina vezano uz Križevačke štatute.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1334 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 6. srpnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.