Udruge naučile kako nastupati u javnosti

Kako govoriti moćno i sigurno, bez treme, dovoljno glasno i jasno, nemonotono, s pravom dozom strasti te prikladnim govorom tijela? Kako dobro predstaviti sebe i prezentirati ideju, a kako govoriti da nas druga strana sluša – o tome su učili članovi udruga P.O.I.N.T., Perzeidi, Gradski tamburaški orkestar i KLIK jučer u prostoru Pučkog otvorenog učilišta od trenerice medijskog i javnog nastupa Anite Tripalo na radionici naziva “Istupi i reci”. Osim članstva u udrugama, polaznike povezuje i činjenica da se svakodnevno služe govorom kako bi ostvarili dogovor ili realizirali posao, bilo da vode ili su sudionici sastanaka, bilo da pred publikom prezentiraju rad i ideje ili u ime svog kolektiva istupaju u javnosti. Neki od njih željeli su se osloboditi treme, a drugi pak naučiti kako govoriti efektno i uvjerljivo.

Izvodeći vježbe za glas i izgovor, osvijestili su snagu i moć glasa. Vježbom je moguće prevladati nalet prevelike treme i straha od nastupa, postati samopouzdaniji i svjesniji svojih govorničkih i prezentacijskih vrlina“, uvjerava nas Anita Tripalo, fonetičarka i mentorica retorike.

Radionicu su organizirali udruga P.O.I.N.T. i Pučko otvoreno učilište u sklopu projekta Future Hub Križevci, a namjera joj je osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.