Završio još jedan program na Future Hubu

Današnja računala, pametni telefoni, automobili, kućanski uređaji i industrijski strojevi povezani su na internet ili su barem međusobno umreženi, a njihovo umrežavanje postalo je samorazumljiva funkcionalnost na koju smo se brzo navikli. Ipak, taj benefit došao je uz cijenu povećanja kompleksnosti njihova dizajna, a time i razumijevanja njihova rada i čovjek je postao rob svog digitalnog okruženja. Time su se bavili srednjoškolci i studenti, polaznici tečaja “Osnove računalnih mreža i programiranje chatbotova”.

Iskoristili smo stečena znanja o mrežama kako bi implementirali jednostavan mrežni program, chatbot za komunikacijsku mrežu Telegram Messenger, u programskom jeziku Python“, objasnio je jedan od polaznika. tečaj je vodio dr. rer. nat. Andrej Dundović, a slični programi provodit će se i dalje u sklopu projekta Future Hub Križevci već od kraja kolovoza kad je na rasporedu Ljetna škola računarstva.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.