Ante Radonić u četvrtak o čudesnim svjetovima Sunčeva sustava

Kad smo u školi učili o Sunčevu sustavu, nismo ni sanjali koliko je uzbudljiviji i zanimljiviji od onog što je pisalo u udžbenicima. Nisu to očekivali čak ni znanstvenici s bujnom maštom, otkrio nam je popularizator znanosti Ante Radonić koji će u četvrtak 1. srpnja upravo o tome govoriti na znanstveno-popularnom predavanju “Čudesni svjetovi Sunčeva sustava”.

Posjetitelji će saznati koliko su raznovrsna i čudesna mnogobrojna tijela našeg planetarnog sustava. Jedan mjesec, velik poput našeg Mjeseca, najaktivnije je poznato vulkansko tijelo. Neki mjeseci ispod svoje ledene kore skrivaju čitave oceane. Neki imaju ledene gejzire. Posebno iznenađenje za sve bio je daleki patuljasti planet Pluton. Vidjet ćemo i kako izgleda jedno manje tijelo u Kuiperovom pojasu, najdalje koje je snimljeno iz blizine. Da, čudesni su svjetovi oko nas“, najavio je Radonić, koji je više od 40 godina radio kao voditelj planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu.

Predavanje organizira Križevačka astronomska udruga Perzeidi u sklopu projekta Future Hub Križevci, besplatno je i otvoreno za javnost, a održat će se u prostoru novog Kina u Razvojnom centru i tehnološkom parku u četvrtak 1. srpnja od 19 sati.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.