(FOTO) Mladi Križevčani obilježili Svjetski dan zaštite okoliša

Udruga Zeleno Prigorje i Odred izviđača Kalnik jučer su na Strossmayerovom trgu zajedničkom akcijom obilježili Svjetski dan zaštite okoliša.

Aktivnost su započeli edukacijom o razvrstavanju otpada. Razbacali su razni otpad koji su potom djeca razvrstavala u prikladne kante dok su članovi Zelenog Prigorja pazili da se sve pravilno razvrsta. Bilo je tu i nekoliko trikova poput očitog bio otpada u plastičnoj vrećici koja je zato skoro završila u smeđoj kanti.

Drugi dio aktivnosti proveli su vršnjački vođe družine Ljenjivci. Samostalno su pripremili eko kviz i danas ga uspješno proveli sa svim sudionicima. Zadnji dio aktivnosti bio je postaviti plakate vrtićanaca na 3 različite lokacije i putem skupiti smeće. Jato i patrole za promjenu (samo danas) preuzeli su članovi udruge Zeleno Prigorje, a svi izviđači bili su oduševljeni i vraćeni u punom broju, na čemu su se iz Zelenog Prigorja zahvalili Danijeli Marjanović, Katarini Ivanek, Juraju Nekiću i Dejanu Marinoviću na odlično odrađenom poslu.

Podršku ovom događaju dali su Komunalno poduzeće Križevci, Grad Križevci i Pizzeria – slastičarna Mrak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.