Predsjednik Milanović posjetio Kalnik povodom otvorenja trga, mještane počastio lijepim riječima

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je općinu Kalnik u Koprivničko-križevačkoj županiji te sudjelovao na službenom otvorenju novouređenog trga koji nosi ime Stjepana Radića, za kojega je rekao da je bio “jedan od trojice najvećih hrvatskih političkih lidera u 20. stoljeću”.

„Bio je čovjek koji ni jednu majku nije zavio u crno, nikoga nije hapsio i nitko zbog njega nije dobio metak, a on je umro od metka”, rekao je Milanović izrazivši zadovoljstvo što trg u Kalniku nosi upravo Radićevo ime.

Predsjednik Milanović istaknuo je kako planina Kalnik u neposrednoj blizini mjesta dominira tim prostorom i govori hrvatsku povijest na više načina i iz više perspektiva. „Bila je i simbol borbe u 2. svjetskom ratu, ovdje su bili Izidor Štrok, Joža Horvat, Ivan Šibl i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, svi na istoj strani, strani pravde, dobra i jednakosti za koje bi, da ga nisu ubili, sigurno bio i Stjepan Radić”, rekao je Predsjednik.

Mještanima Kalnika poručio je da zna da su uvijek bili narod „za delati”, za pjesmu na kajkavskom, ali i za pobuniti se. „Narod za uzeti stvar u svoje ruke i štititi svoje pravice i svoj način života što je pokazao nekoliko puta u povijesti i nadam se da to neće trebati više nikad”, poručio im je Zoran Milanović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.