Hitna medicinska služba u Križevcima dobila novo vozilo vrijedno gotovo 600 tisuća kuna

Križevačka Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije postala je bogatija za novo vozilo vrijedno gotovo 600 tisuća kuna. Novo vozilo je nabavljeno iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije, vrijedno je preko 555 tisuća kuna čime je nastavljeno obnavljanje voznog parka, dodala je ravnateljica zavoda Mirjana Hanžeković.

„Iznimno smo sretni što smo dobili još jedno novo vozilo i što svaki TIM 1 u središnjici i ispostavama sada ima potpuno novo, opremljeno vozilo. Ovime nastavljamo slijediti visoki standard koji je ujednačen i u pogledu potrebne opreme i naših zdravstvenih djelatnika. Podsjećam da smo nedavno krenuli s radom TIM-a 2 i u Đurđevcu, dakle ujednačili smo hitnu medicinsku skrb na području cijele županije. Hvala Županiji što nam pomaže i ulaže sredstva kako bi stanovnicima mogli pružiti najbolju zdravstvenu skrb“, istaknula je ravnateljica Hanžeković te uputila čestitku i zahvalu svim djelatnicima iz sustava hitne medicinske službe povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

„Danas je poseban dan za sve naše djelatnike i drago mi je da se barem jednom godišnje možemo osvrnuti na sve što radimo i obilježiti ovu požrtvovnu službu koja je na usluzi 365 dana u godini 24 sata dnevno. Ovo je vrijedno zanimanje u kojem liječnici, medicinske sestre i tehničari daju sve od sebe kako bi očuvali i spasili živote naših pacijenata jer svaka sekunda je bitna i ponekad presudna. Kada vidite vozilo hitne službe na cesti, skrenite misli na tren i zapitajte se što se u tom trenutku događa te što sve naši hrabri djelatnici čine kako bi nekome spasili život. Svima želim puno sreće u daljnjim intervencijama, neka ih bude manje, ali neka budu uspješne i spase što više života“, zaključila je ravnateljica Hanžeković.

Župan Koren također se zahvalio djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Odjela hitne medicine OB Koprivnica na nesebičnoj žrtvi i stručnosti u obavljanju posla te profesionalnom i ljudskom odnosu koji stanovnicima naše županije ulijeva dodatni osjećaj sigurnosti.

„Na nama je da osiguramo materijalnu komponentu i sredstva za rad jer oprema, posebno ovakva nova i opremljena vozila osnovni su alat koji olakšava rad. Zavod raspolaže s 29 vozila koja su u prosjeku stara samo dvije godine, dakle u posljednjih dvije, tri godine smo u potpunosti obnovili cijeli vozni park Zavoda što je iznimno značajno. No, u svemu su najvažniji ljudi, sjajno smo kadrovski ekipirani i možemo odgovoriti na sve izazove. U Đurđevcu smo također pokrenuli TIM 2 te zaposlili deset novih medicinskih sestara čime smo zdravstvenu uslugu na prostoru cijele županije opet podigli na još viši nivo. Hvala još jednom svim djelatnicima koji su u sustavu hitne medicinske službe, svima želim uspješan rad i što manje intervencija“, istaknuo je župan prilikom primopredaje vozila.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.