Nina Strmečki nova predsjednica Gradskog puhačkog orkestra Križevci

U petak, 30. travnja 2021. u 19 sati u atriju Gradskog muzeja Križevci održana je redovna izborna skupština Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Predsjednica Marina Novosel i tajnik Juraj Nikolić u izvješću o radu su istaknuli da je u prethodnoj pandemijskoj godini održano šest nastupa koje je bilo moguće organizirati u novonastalim uvjetima, pri čemu se ističu koncert i radionice koje je u sklopu rujanskog festivala POOHfest održao kvintet „Tubismo“.

Također, zbog promjenjivih i nepredvidivih uvjeta rada, odobrena financijska sredstva je trebalo redovito prenamjenjivati, a ukupno je prihodovano 78.806,17 kn i rashodovano 47.373,03 kn. Na kraju uspješnog dvogodišnjeg mandata u uvjetima koji su onemogućili realizaciju velikog broja predviđenih projekata, predsjednica Marina Novosel i tajnik Juraj Nikolić zahvalili su se članovima Orkestra na suradnji. Orkestar je za novu predsjednicu izabrao Ninu Strmečki, a za tajnicu Jelku Vukobratović.

U najavi plana rada, bivši i novoizabrani predstavnici govorili su o još uvijek aktualnoj zabrani održavanja proba i nastupa amaterskih glazbenih društava čijem skorom kraju se svi nadaju. Osim željenog početka ponovnog održavanja proba, najavljena je i mogućnost ugošćavanja prijateljskih orkestara iz Petrinje i Petrovskog te većeg broja nastupa od jeseni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.