Gotovo 10.000 osoba u našoj županiji primilo prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa

U utorak, 6.travnja održan je online sastanak  Vlade RH, Ministarstva zdravstva, župana i zavoda za javno zdravstvo na temu organizacije cijepljenja, kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predstavnicima županija, županijskih stožera civilne zaštite i ravnateljima županijskih zavoda za javno zdravstvo je razmijenio informacije  o epidemiološkim mjerama i procesu cijepljenja protiv bolesti Covid-19 uz naglasak na  pripremu prihvaćanja najavljenih većih količina cjepiva. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je za očekivati da će se do kraja lipnja postići procijepljenost stanovništva od 50 posto te kako će se broj doza cjepiva i dalje distribuirati prema broju stanovnika županija.

Župan Koren u raspravi je kazao kako je Koprivničko-križevačka županija do sada vrlo uspješno organizirala 12 punktova za cijepljenje na području županije te kako je sve proteklo bez ikakvih problema i u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima, zahvalivši pri tome svima koji su uključeni u proces organizacije punktova.  Do sada je na području županije prvu dozu cjepiva primilo gotovo 10.000 osoba, a drugom dozom je cijepljeno gotovo 3.000 osoba, dodao je župan, napomenuvši kako je u pripremi i šest novih punktova kojima će se u iduća tri tjedna obuhvatiti sva područja županije pri čemu dinamika cijepljenja ovisi o količinama i dostupnosti cjepiva.

Županija je spremna i za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije, rekao je župan na sastanku, te se u tom pogledu razgovara sa Županijskom gospodarskom komorom te se razmatraju planovi za cijepljenje zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima te se provode i ankete u školama među prosvjetnim djelatnicima kako bi se utvrdila zainteresiranost za cijepljenje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.