Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1321

Future Hub Križevci 22. ožujka ove godine (foto: iz arhive Future Huba)

U Temi Krugova slušamo trećih petnaestak minuta javnog predavanja o poimanju beskonačnosti u životu, filozofiji i znanosti, dr. sc. Petra Pavlovića iz ciklusa predavanja i rasprava U potrazi za smislom znanosti, u okviru projekta Future Hub Križevci, koje je održano 13. ožujka u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Križevci.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Smaragdna šuma želja Petre Šuštar, knjiga za mlade je Nikkin dnevnik Rachel Renee Russell, na odjelu beletristike Carstvo životinja Jeana Baptista Del Ama, a na stručno-znanstvenom odjelu Znanost i religija: nemogućnost dijaloga. Informiramo i o događajima u knjižnici ovaj tjedan.

Na današnji datum rođeni su Francisco Goya, Vincent van Gogh, Sergej Vladimirovič Iljušin, patentirana je olovka s gumicom na vrhu, Carl Friedrich Gauss konstruirao je sedamnaesterokut, Albert Einstein najavio je revidiranu jedinstvenu teoriju polja, umrli su Pavao Štoos i Karl May.

U Vijestima Krugova saznajemo o uspjehu Hrvatskog radija, otkriću prvotiska Marulićeva djela, prodaji djela Vincenta van Gogha i Banksyja, podsjećamo na izložbe u Likovnoj galeriji i u Klubu kulture u Križevcima, te na događaje na Future Hubu Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo planove Južne Koreje u svemiru, skorašnji let helikoptera i s njim djelića aviona braće Wright na Marsu, te novi test SpaceX-a.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Waltera Pistona, Milesa Davisa, Vangelisa, Erica Claptona, grupa Leb i sol, Pađen Band i Pink Floyd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1321 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 30. ožujka od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.