Katanović: Upravljanje bazenima treba preuzeti gradsko poduzeće

Došlo je vrijeme da se konačno riješi pitanje gradskih bazena, rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Marko Katanović jutros ispred gradskog stadiona predstavljajući treći dio izbornog programa koji se odnosi na sportsku i komunalnu infrastrukturu. Bazeni prošle godine nisu radili niti dana, a već godinama kupališna sezona u Križevcima traje jedva mjesec. Katanović tvrdi da bazenima treba upravljati gradsko poduzeće koje je i registrirano za upravljanje nekretninama, odnosno Križevački poduzetnički centar.

Neću obećavati velebna zdanja, predstavljati makete ili se razbacivati s nekim tajnim investitorima za koje svi znamo da ne postoje, ali spremni smo poduzeti aktivnosti koje su u mogućnosti Grada i gradonačelnika. Dok se dosadašnja uprava nije znala potruditi i s koncesionarom razgovarati o budućnosti gradskih bazena, ja sam te razgovore odradio nekoliko puta“, rekao je i dodao da Grad trenutačno nema novca za natkrivanje postojećih bazena, ali u budućnosti treba i o tome voditi računa. Grad ne može niti samostalno financirati još jednu dvoranu, koja treba školi “Vladimir Nazor” kako bi se omogućio standard kakav imaju djeca u drugim razvijenim sredinama, kaže SDP-ovac, i zato se neće ustručavati surađivati sa svima koji mogu pomoći u realizaciji nove dvorane.

Uz uređenje Zagorske, Prigorske i Ulice Stjepana Radića, kao najvažniji infrastrukturni projekt i Katanović navodi aglomeraciju kojom će još dvije i pol tisuće ljudi dobiti priključak na vodu, a smanjit će se i gubitak u vodoopskrbnom sustavu, koji nam je među najvećima u državi.

Jačim tempom ćemo nastaviti izgradnju vodovodne mreže u našim ruralnim naseljima, jer smo u zadnje četiri godine izgradili tek 14 km novog vodovoda. Pohvalno, ali nedovoljno jer ovim tempom do nekih naselja voda neće doći još godinama“, kaže Katanović.

Lokacija današnje konferencije za medije, ispred gradskog stadiona, nije odabrana slučajno jer ulaganjem u sportske objekte, SDP-ov kandidat planira omogućiti mladima kvalitetnije bavljenje sportom. Najavio je uređenje klupskih prostorija, natkrivanje tribina, a kasnije i asfaltiranje parkirališta i uređenje pomoćnih terena.

Što se tiče dogradnje prostorija i natkrivanja tribina, županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i prirode još je 2019. izdao građevinsku dozvolu, ona je aktivna i pravomoćna. Klub je tražio određene preinake projekta pa je Grad tražio izmjenu i dopunu dozvole, koja se očekuje ovih dana. No to ne sprječava pokretanje projekta. Koliko ja znam, ova priča da građevinska dozvola ne postoji – nije istinita”, rekao je Katanović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.