Knjižnica organizira proslavu 8. rođendana nacionalne kampanje ‘Čitaj mi!’

U četvrtak 1. travnja 2021. s početkom u 11 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci održat će se središnja proslava 8. rođendana kampanje Čitaj mi!

Radi poštivanja propisanih epidemioloških mjera u dvorani može biti ograničen broj prisutnih osoba. Obvezno je nošenje zaštitne maske i poštivanje svih propisanih mjera. Rođendan će medijski pokrivati Televizija Križevci, uz prijenos uživo na YouTube kanalu Televizije Križevci te uz mogućnost pristupa snimci naknadno i na YouTube kanalu knjižnice. 

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children’s Book Day) obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. travnja. Prilika je to i za obilježavanje osmog rođendana nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!” koju zajednički provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo uz potporu UNICEF-a Hrvatska.

Središnja proslava održat će se u četvrtak, 1. travnja 2021. u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci uz podršku udruga i volontera. Ovogodišnja obljetnica održava se u Godini čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila na prijedlog Ministarstva kulture i medija, a u sklopu Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.