Sjajna partija Tomasa u velikoj pobjedi protiv Zadra, Svoboda zabio 22 poena u porazu

Proteklog vikenda odigrano je ukupno pet utakmica Premijer lige za košarkaše, a mi izdvajamo dva susreta u kojima su nastupili križevački igrači.

Zabok je u nedjelju priredio najveće iznenađenje kola gostujućom pobjedom u Zadru. Pobjeda koja je svakako veliko iznenađenje, a senzacionalno je što su gosti napravili vodećoj momčadi prvenstva u prvom poluvremenu. Dovoljno je reći kako je Zabok, kojeg s klupe vodi Ivan Tomas, minutu prije poluvremena vodio s 43:19! Gosti su ubacili 10, Zadar niti jednu tricu. Dio opravdanja leži u velikoj potrošnji snage Zadra dan ranije u pobjedi protiv Partizana.

U drugom poluremenu Zagorci su sačuvali veliku prednost I na koncu slavili sa 79:75. Odličnu je partiju pružio Luka Tomas. Zabio je 10 poena, ali uz samo četiri potrošena šuta (2/3 trice, 4/4 slobodna bacanja). No, raznovrsnu je partiju oplemenio sa 6 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte i nesumnjivo je uz kapetana Antonija Črnjevića (21 poen) bio najzaslužniji za pobjedu svoje momčadi.

Dan ranije, točnije u subotu, Hermes Analitica je poražena u gostima kod Alkara sa 95:71. Sinjani su pokazali kako su ovoga trenutka jača momčad i manevarski prostor za ostanak u najjačem društvu za Hermes je uži. Ostaje im – kako se barem u ovim trenucima čini – tek bitka s Furnirom. Najbolji strijelac kod Hermesa je bio Ivan Svoboda. Zabio je 22 poena, uz izvrstan šut iz igre 8/11, čemu je dodao dva dodavanja i skok. Noa Svoboda nije ulazio u igru.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.