Maslačak partner na još jednom EU projektu

Udruga Maslačak iz Križevaca objavila je kako je odobren još jedan EU projekt na kojem će oni biti partneri.

“Naši dragi prijatelji iz Udruge “Korak dalje” Daruvar prijavili su projekt „Korakovci na usluzi“. Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1“. Osim Udruge “Korak dalje” Daruvar i naše Udruge u provedbi kao projektni partneri sudjeluju još i Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar i Grad Daruvar”, objavili su iz Maslačka.

Projekt traje dvije godine i namijenjen je djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Cilj projekta je nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, pomoći im u suočavanju s izazovima i osigurati da su ravnopravno uključeni u širu zajednicu. Također će se osnažiti i kapaciteti za pružanje stručnih i kvalitetnih socijalnih usluga.

U sklopu projekta se provodi psihosocijalna podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima što je nastavak naših prijašnjih projekata usmjerenih djeci s teškoćama u razvoju koja su u udomiteljstvu. Na ovom projektu je dio svog radnog vremena angažirana sveučilišna prvostupnica sociologije. Predviđena su i različita javna događanja, kako za zabavu i druženje, tako i za širenje svijesti o problemima s kojima se susreću obitelji djece s teškoćama u razvoju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.