Odrađeno prvo cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u našoj županiji, 104 osobe primile cjepivo

Kao što je i najavljeno na jučerašnjoj konferenciji za medije, nakon što je u prijepodnevnim satima u županijski Zavod za javno zdravstvo pristiglo prvih 315 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 započela je akcija cijepljenja, a s obzirom na zdravstvene kriterije i Plan cijepljenja kojim se prioritetno cijepi najugroženije skupine stanovništva, cijepljenje je prvo provedeno u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Tijekom nedjeljnog popodneva djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije cijepili su 104 korisnika stanarskog dijela Doma, a sutra će se prema rasporedu cijepiti  i korisnici iz stacionarnog dijela i zaposlenici te korisnici i zaposlenici Doma za starije i teško bolesne osobe “Senior Care” iz Križevaca. Isto tako, danas je provedena i akcija cijepljenja dijela zdravstvenih djelatnika na COVID odjelu u koprivničkoj bolnici, a ostatak od 60 doza namijenjenih za OB Koprivnica primijenit će se sutra.

Napomenimo kako je i u razdoblju procjepljivanja, koje će se odvijati u skladu s dinamikom dolaska novih doza cjepiva, potrebno i dalje odgovorno se ponašati te pridržavati se svih epidemioloških mjera prevencije kao primarnog oblika zaštite. Podsjetimo, s današnjim danom u svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca kojima se pridružila i Hrvatska te će svakog tjedna stizati nove doze cjepiva prema Planu cijepljenja koji je donijela Vlada RH.

Dosad je Hrvatska osigurala 5.905.000 doza cjepiva s ciljem da se protiv koronavirusa cijepi minimalno 70 posto građana, a cjepivo će biti besplatno te će se građani cijepiti na dobrovoljnoj osnovi. Cijepljenje će se istodobno odvijati u svim županijama, a do kraja ožujka u Hrvatsku bi trebalo stići 270.000 doza cjepiva.

Pod sloganom “Misli na druge – cijepi se” pokrenuta je i kampanja koja poziva na cijepljenje pa ovim putem pozivamo naše sugrađane da budu odgovorni i „misle na druge“ te iskažu interes i prijave se liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.