Potresena Regica iz Gruntovčana: ‘Nemrem vam reći koliko sam tužna što Miška više nema…‘

Cjelokupnu je javnost zatekao odlazak Nikole Novosela Miška, istinskog velikana križevačke kulturne scene, ali i hrvatskog glumišta. Popularni Miško preminuo je u nedjelju u koprivničkoj bolnici, tek nešto više od mjesec dana nakon proslave 79. rođendana. Publici će vječno ostati upamćen po ulogama u Mejašima, Dirigentima i mužikašima i brojnim drugim filmovima i serijama, ali uloga koja ga je proslavila ona je Tune Pišpeka u kultnim Gruntovčanima.

Od snimanja ove serije prošlo je već 45 godina i većina je glumačke postave preselila u vječna lovišta, a jedna od rijetkih koja je i dalje među živima je Smiljka Bencet-Jagarić. Pamtimo je po ulozi Regice Katalenić, a za Jutarnji list podijelila je svoja sjećanja na Nikolu Novosela Miška.

“Tak se malo toga mogu sjetiti. Ali, on je uistinu bio smiješan. Uvijek kad je morao nešto govoriti, ma nevezano o čemu je bila riječ, ubacio bi nešto duhovito. I na snimanju bi nas uvijek nasmijavao, uveseljavao. Za njega je uvijek sve bilo vic!”, rekla je za Jutarnji list glumica Smiljka Bencet-Jagarić.

“On je bio jedan uistinu talentiran amater, mnogo bolji glumac od mnogih profesionalaca. I nemrem vam reći koliko sam tužna što sam pročitala da ga više nema. Osjećam se tužno i što sam mu zaboravila čestitati imendan 6. prosinca, ali što se kaže, za prolivenim mlijekom ne može se plakati”, dodala je Bencet-Jagarić prisjećajući se svog kolege, vječnog naturščika i prijatelja.

Miško je ostavio velik trag u Križevcima u kojima se obiteljski skrasio. Jedan je od osnivača Križevačkog velikog spravišča. Kao tenor pjevao je u zagrebačkim i križevačkim zborovima, u studentskom zboru Ivan Goran Kovačić i Goranovcima u Zagrebu, u HPD-u “Kalnik” i Križevačkom katedralnom zboru. Davao se i kao aktivist i dužnosnik Hrvatskog crvenog križa. Za svestrani društveni i kulturno-umjetnički rad nagrađen je odlikovanjem predsjednika RH Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. Počasni je građanin Ludbrega. Dobitnik je nagrada za životno djelo Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.