Proračun donesen, oporba nijema

Bez ijednog predstavnika oporbe, 11 gradskih vijećnika donijelo je na 30. (telekonferencijskoj) sjednici Gradskog vijeća Proračun Grada Križevaca za 2021. godinu. Vijećnici HDS-a, HDZ-a te bivši SDP-ovac Ivan Majdak i Mihaela Kemenović tako su propustili priliku sudjelovati u raspravi o tome kako će se i za što iduće godine trošiti gradski novac. Ne samo da nisu došli, već nisu podnijeli niti jedan amandman.

„Žalosti me činjenica da vijećnici koji su pred dvije godine inicirali sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća o Državnom arhivu u Križevcima nisu došli niti ispričali svoj nedolazak na sjednicu na kojoj se donosi odluka o osiguravanju prostora za potrebe Državnog arhiva u Križevcima“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Ukupni planirani prihodi i primitci te rashodi i izdaci za 2021. godinu iznose 130 i pol milijuna kuna. Proširit će se zgrada Dječjeg vrtića Križevci, potpuno urediti gradski stadion i okolni objekti, a po prvi puta Grad će sufinancirati i obrte za čuvanje djece. Predstavljajući Proračun, gradonačelnik je istaknuo kako su projekti usmjereni na podizanje standarda i kvalitete života.

„Križevce želimo pozicionirati strukturno, u zelenom smjeru, ali prvenstveno tako da osluškujemo građane“, rekao je Rajn.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.