Velik interes za edukacije o prirodoslovlju i robotici

Učenici križevačkih škola željni su znanja, pokazali su to prvi polaznici Škole Prirode i Svemira te Škole robotike i programiranja Arduina, koje su u sklopu projekta Future Hub Križevci održane proteklog vikenda u učionici Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima.

Program o prirodoslovlju polaze učenici 7. i 8. razreda koje zanima fizika, astronomija i drugi prirodoslovni predmeti, dok robotiku i programiranje prate učenici od 6. do 8. razreda osnovnih škola. Predavači su Andrej Dundović i Tomica Turković koji mlade znanstvenike poučavaju kako se istražuju prirodni fenomeni, ali i kako pomoću Arduina mogu izraditi znanstvene instrumente. S obzirom na epidemiološke mjere, broj polaznika je ograničen i sva mjesta su na oba programa već popunjena.

 

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.