23 nova slučaja koronavirusa u našoj županiji, preminula zaražena osoba iz križevačkog Doma za starije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 23 nova slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U Domu za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca preminula je jedna osoba s asimptomatskim pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je bila u samoizolaciji te je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 138 slučajeva bolesti COVID-19, devet osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju su ukupno 24 osobe.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 442 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju i pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.