Veterinarska stanica Križevci izgubila mačka dok je bio na čuvanju, vlasnici moraju isplatiti visoku odštetu

Veterinarska stanica Križevci dužna je Zlatici T. iz Svetog Ivana Žabna isplatiti 16 tisuća kuna jer su joj ”izgubili” mačka Tigrana kojeg im je povjerila na čuvanje. Tako, naime, glasi nepravomoćna presuda Općinskog suda u Bjelovaru, Stalne službe u Križevcima, javlja Bjelovar.live.

Naime, Zlatica T. je u prosincu 2015. išla na put u Njemačku pa je mačka odlučila ostaviti na čuvanje stručnjacima, no dok je bila na putu, mačak Tigran nestao je iz stanice. Zlatica T. protiv Veterinarske stanice podigla je privatnu tužbu i tražila 7000 kuna odštete kao naknadu za mačka te još 6000 kuna za pretrpljene duševne boli jer nije mogla spavati i često je plakala nakon gubitka ljubimca.

Kako joj je suprug bolestan i često je po bolnicama, a ona je starija osoba, umirovljenica, liječnici su joj savjetovali da nabavi kućnog ljubimca. Poslušala ih je i mačka nabavila 2009. godine u Njemačkoj, između ostalog je ispričala u tužbi.

Iz Veterinarske stanice su u odgovoru na tužbu naveli da su isključivo radi isprike te osjećaja moralne odgovornosti, kao i radi očuvanja svog ugleda, tužiteljici odmah na početku ponudili 7000 kuna, iako su, tvrde, bili svjesni da navedeni iznos ne predstavlja niti tržišnu niti afektivnu vrijednost izgubljenog mačka. Također su ustvrdili kako su tužiteljici ponudili pronaći drugog mačka sličnih obilježja kojeg bi čipirali, kastrirali i cijepili na svoj trošak, ali je vlasnica mačka to odbila.

Na koncu, Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćno je presudio kako Veterinarska stanica vlasnici nestalog ljubimca mora isplatiti 10 tisuća kuna naknade s kamatama te podmiriti sudske troškove u iznosu nešto većem od 6000 kuna, javlja Bjelovar.live.

Vezano

Komentari su zatvoreni.