Najava koncerta Zlate Životić i Sofije Cingule u Belcu u sklopu Varaždinskih baroknih večeri

U nedjelju, 27.9.2020., u 17 sati, u crkvi Sv. Marije Snježne u Belcu u Hrvatskom Zagorju, koncert će održati mezzosopranistica Sofija Cingula i križevačka čembalistica Zlata Životić. Koncert će se održati u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, najstarijeg i najznačajnijeg domaćeg festivala rane glazbe koji ove godine slavi 50. godišnjicu. Varaždinske barokne večeri dio svog programa održavaju i u mjestima izvan Varaždina, pa je tako prošli tjedan čembalist Pavao Mašić održao koncert u Križevcima, a Sofija Cingula i Zlata Životić će nastupiti u Belcu.

Sofija Cingula je koncertna i operna mezzosopranistica, porijeklom Varaždinka, te vokalna pedagoginja, docentica i predstojnica Odsjeka studija za solo pjevanje Muzičke akademije u Puli. S križevačkom čembalisticom Zlatom Životić surađuje već godinama, a održale su dosada i nekoliko koncerata barokne glazbe u Križevcima. Inače, Zlata Životić, osim održavanja nastave u Glazbenoj školi Alberta Štrige i organiziranja koncerata s kolegicama i kolegama specijaliziranima za ranu glazbu, križevački glazbeni život obogaćuje i ciklusima koncerata učenika i profesora pod nazivom Večeri barokne glazbe.

Izbor crkve u Belcu za nedjeljnji koncert nije slučajan, s obzirom da crkva Sv. Marije Snježne svojom arhitekturom te bogato ukrašenim oltarima i freskama, predstavlja jedno od remek-djela hrvatskog baroka. Na programu koncerta će djela engleskih baroknih majstora. Ulaz na koncert je slobodan, a cijeli program je dostupan na stranici Varaždinskih baroknih večeri.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.