CARNET odabrao deset Regionalnih obrazovnih centara, među njima je i Srednja škola Ivan Seljanec

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET odabrala je lokacije za uspostavu deset Regionalnih obrazovnih centara (ROC) u sklopu II. faze programa e-Škole.

Poziv za iskaz interesa trajao je od 27. svibnja do 17. lipnja 2020. godine. Zaprimljeno je više od 170 prijava škola koje je evaluiralo CARNET-ovo stručno povjerenstvo, a odabrane su sljedeće lokacije:

Osnovna škola Vidikovac, Pula
Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin
Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički
Osnovna škola Brodarica
Geodetska škola, Zagreb
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar
Srednja poljoprivredna i tehnička škola, Opuzen
Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
Osnovna škola Petra Preradovića, Zadar
Osnovna škola Popovača

Svaki centar bit će opremljen s IKT infrastrukturom i opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja, kao i multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije.

Cilj uspostave i opremanja ROC-ova je provedba sustavne edukacije i ostalih aktivnosti koje doprinose jačanju digitalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika. Osim za potrebe održavanja edukacije u okviru II. faze programa, ROC-ovi će se koristiti i za druge vrste edukativnih aktivnosti u organizaciji osnivača, Ministarstva znanosti i obrazovanja, ustanova i agencija iz sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja te drugih škola.

Vezano

Komentari su zatvoreni.