U Hrvatskoj rekordnih 208 zaraženih, Stožer poziva na poštivanje mjera prilikom proslave Velike Gospe

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Imamo 208 novooboljelih u proteklih 24 sata. Broj aktivnih slučajeva je 961,116 na liječenju, na respiratoru 10. Dvije su osobe preminule. Broj slučajeva od početka epidemije iznosi 6258, 163 preminulih od početka. 1249 je testiranih u posljednja 24 sata.

Pozitivna vijest je da u Koprivničko – križevačkoj županiji nema nijedne novozaražene osobe. Načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako je svih testiranih 35 uzoraka izuzetih  iz opće populacije u posljednja 24 sata negativno.

„Trenutno imamo samo jednu osobu s aktivnim pozitivitetom na koronaviru  na kućnom liječenju s blagim simptomima i nadamo se da će se takav trend i nastaviti jer pred nama je proslava  blagdana Velike Gospe te su najavljeni i koncerti na kojima očekujemo okupljanje velikog broja ljudi. Ovakva okupljanja predstavljaju zdravstveni rizik pa pozivam još jednom sve na odgovorno ponašanje i poštivanje svih mjera. Apeliram na sve stanovnike da  u slučaju naznaka respiratornih poteškoća ili bilo kakvih oblika zdravstvenih tegoba ne sudjeluju u procesijama i vjerskim slavljima  te da ne posjećuju koncerte kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo te zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana“, napomenuo je načelnik Ljubić.

Načelnik je prisutne upoznao i s Odlukom o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije “Barovi  koju je s obzirom na razvoj epidemiološke situacije i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19 donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme noćnih klubova, noćnih barova, disco-barova i caffe barova do 24 sata. Ova nužna mjera počinje se primjenjivati od danas i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.